Wijnstokken

Solaria Wijnbouw verzorgt al jaren de gezamenlijke inkoop voor Nederlandse en Vlaamse wijnboeren. We hebben een zeer gedegen netwerk opgebouwd met Duitse leveranciers dat garant staat voor de levering van wijnstokken van uitstekende kwaliteit, virusvrij en met keuze van diverse onderstammen. Zie ook verderop.
U betaalt bij ons nooit meer dan €3,- per wijnstok, bij grote aantallen zijn forse kortingen mogelijk.  Van sommige rassen zijn enten op hoogstam beschikbaar.
De stokken worden bij ons eind april geleverd en worden dan verder verdeeld over de diverse bestemmingen. De pakketten worden via PostNL verstuurd, netjes verpakt in plastic zodat de stokken niet kunnen uitdrogen. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee, en het scheelt de klant veel gedoe en kosten omdat de planten niet opgehaald hoeven te worden.

Rassen
De meeste rassen die momenteel verkocht worden, zijn de zogenaamde schimmeltolerante rassen zoals bijvoorbeeld Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Cabernet Cortis, Cabernet Cantor etc. Maar ook alle traditionele rassen zijn leverbaar op diverse onderstammen. Ook hebben we een 20- tal tafeldruiven in ons assortiment, tegen de zeer schappelijk prijs van € 4,- per stuk.

Onderstammen
De grond waarin de wijnstok geplant wordt, bepaalt in grote mate de onderstam die gekozen moet worden. Voor voedselrijke klei- en leemgrond wordt meestal SO4 gebruikt, voor zandgrond is 125 AA meer geschikt, of 5 BB voor zeer arme gronden. Vraag gerust om advies m.b.t. de keuze van de onderstam. Wij helpen u graag.

reben

Procedure
U kunt hieronder de bestellijst en de rassenlijsten downloaden. Mail het formulier volledig ingevuld naar ons terug en wij zorgen dat de stokken gereserveerd worden.
Hoe eerder men bestelt, des te meer kans dat de bestelde stokken ook daadwerkelijk geleverd kunnen worden. Sommige rassen zijn in de loop van de herfst al uitverkocht. Annuleringen zijn niet meer mogelijk na 1 januari 2020. Wijzigingen dienen altijd via een nieuw formulier doorgegeven te worden. De eerder gedane bestelling vervalt dan.

DruivenBestelformulier- 2020

Sortiment witte wijndruiven2020

Sortiment blauwe wijndruiven2020

Tafeldruiven 2020

Voor een beschrijving van de diverse rassen en ervaringen in Nederland, verwijzen we graag naar de site van de Brabantse Wijnboeren. Volg deze link.