online wijnbouwcursus

Corona heeft ons doen besluiten om cursussen wijnbouw online te gaan opzetten. De eerste cursus “opzet en onderhoud van een wijngaard” is nu beschikbaar op wijnbouwcursus.maatos.nl

Deze cursus bestaat uit een elftal hoofdstukken met lessen waar elk aspect van de opzet en het onderhouden van een wijngaard aan bod komt. Aanvullend zijn twee praktijkdagen te volgen, een oogstdag en een snoeidag.

 
wintersnoei

 

Scheuten dunnen in mei

Het hoogtepunt van de cursus: DE OOGST !

Wat de cursisten er de afgelopen jaren van vonden:

” En toen was plotseling afgelopen zaterdagmiddag daar het einde, een weemoedig gevoel overmeesterde mij. Misschien gaf dat weemoedige gevoel wel de samenvatting weer van de hele wijnbouw cursus. Jammer dat het voorbij is. Ik heb er heel veel aan gehad. Volgend jaar hoop ik met de opgedane kennis een (nog) beter resultaat te behalen.”

 

“Prima prijs/kwaliteit verhouding “

” Goede verdeling tussen theorie en praktijk  “
” Veel info d.m.v. de uitgereikte boeken en materialen “
“Cursus voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, zowel op inhoud als op lesmateriaal “
“Bedankt voor de  leerzame en gezellige cursusdagen. Ik heb er erg van genoten. Het was voor mij een heel mooie mix van leren, gezelligheid en buiten zijn op een mooie plek. Hele fijne dagen, even weg van de hectiek van alle dag met iets heel anders bezig zijn. “

“Was echt heel leerzaam, prachtige omgeving met geweldig mooi weer het hele jaar door tot aan de laatste dag. Erg gezellig met leuke groep mensen. Piet, maar ook Karin, bedankt voor de goede zorgen”.

 

Overnachting
Voor cursisten die van ver komen, bestaat de mogelijkheid om te overnachten in één van de luxe kamers van onze B&B Wijngaard de Zon. Het rivierengebied leent zich bij uitstek voor een interessante fietstocht of struinwandeling door de polders. Bovendien liggen Arnhem en Nijmegen om de hoek.