Wijnstokken

 

BESTELLINGEN ZIJN WEER MOGELIJK

Solaria Wijnbouw verzorgt al jaren de gezamenlijke inkoop voor Nederlandse en Vlaamse wijnboeren. We hebben een zeer gedegen netwerk opgebouwd met Duitse leveranciers dat garant staat voor de levering van wijnstokken van uitstekende kwaliteit, virusvrij en met keuze van diverse onderstammen. Zie ook verderop.
U betaalt bij ons nooit meer dan €3,- per wijnstok, bij grote aantallen zijn interessante kortingen mogelijk.  Van sommige rassen zijn enten op hoogstam beschikbaar.
De stokken worden bij ons eind april geleverd en worden dan verder verdeeld over de diverse bestemmingen. De pakketten worden via PostNL of DPD verstuurd, netjes verpakt in plastic zodat de stokken niet kunnen uitdrogen. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee, en het scheelt de klant veel gedoe en kosten omdat de planten niet opgehaald hoeven te worden.

Rassen
De meeste rassen die momenteel verkocht worden, zijn de zogenaamde schimmeltolerante rassen zoals bijvoorbeeld Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Cabernet Cortis, Cabernet Cantor etc. Maar ook alle traditionele rassen zijn leverbaar op diverse onderstammen. 

Onderstammen
De grond waarin de wijnstok geplant wordt, bepaalt in grote mate de onderstam die gekozen moet worden. Voor voedselrijke klei- en leemgrond wordt meestal SO4 gebruikt, voor zandgrond is 125 AA meer geschikt, of 5 BB voor zeer arme gronden. Vraag gerust om advies m.b.t. de keuze van de onderstam. Wij helpen u graag.

reben

Procedure
U vindt hieronder vanaf oktober de link naar het online bestelformulier voor levering april 2022. Hier kunnen de aantallen gekozen worden die overgenomen worden op het tabblad bestelling. Let erop dat alle n.a.w. gegevens ingevuld zijn. 
Hoe eerder men bestelt, des te meer kans dat de bestelde stokken ook daadwerkelijk geleverd kunnen worden. Sommige rassen zijn in de loop van de herfst al uitverkocht. Annuleringen zijn niet meer mogelijk na 1 januari 2022. Een eventuele aanvulling dient via een nieuwe bestelling gedaan te worden.
Link naar bestelformulier:

https://www.eenvoudigtebestellen.nl/bij/Bestelformulierwijnstokken2022.html

Voor vragen: info@wijnbouw.nl